Editoriale

IMPREUNA PUTEM FACE LUMEA MAI FRUMOASA
DAR TREBUIE SA INCEPEM CU NOI
ADEVARUL NE DARUIESTE LIBERTATE SI PUTERE.
PUTEREA LUMINII LAUNTRICE O GASIM DOAR PRIN ADEVAR SI IUBIRE

CINE PE CINE PĂCĂLEŞTE

               Lumea în care trăim este cu certitudine o lume strâmbă. Sunt sigură că nici cei care conduc lumea nu mai pot face faţă tuturor valurilor de minciuni şi manipulări pe care le promovează. Trăim cu certitudine într-o lume strâmbă, într-o lume în care minciunile sunt machiate şi date lumii drept adevăruri. Pot spune că lumea aceasta strâmbă nu are nici o şansă să devină prin propriul efort una dreaptă.
               Dacă ne gândim la toate dezastrele istorice indiferent cât de mult am crede în "adevărul istoric" este imposibil să nu sesizăm manipularea şi ascunderea adevăraţilor coordonatori a tot felul de dezastre.
Lumea aceasta este o lume ajunsă la capătul ei, drumul pe care merge este cu certitudine înfundat. Nimeni nu poate face nimic împotriva nimănui fără să aibă parte de efecte.
               Ce putem spune oare despre o elită care luptă împotriva vieţii şi nu a suferit încă nici un efect? Cred că putem aştepta ca dezastrul să continue până la distrugerea completă a lumii întregi. Mulţi oameni nu au nici o speranţă iar ce ce mai au nu au putere de luptă şi se limitează să existe pur şi simplu în această lume fără a avea nici o reacţie.
               Cu certitudine dacă vrem să schimbăm lumea trebuie să avem puterea de a spune adevărul, de a ne opune răului, de a trăi demn şi mai ales de a promova valorile autentice spirituale şi culturale.
Lumea începe să-şi promoveze valorile destul de greu pentru că nonvalorile sunt prezentate drept valori. Educaţia, cultura şi arta nu mai reprezintă valorile acestei lumi, ele au rămas doar umbre ale unor posibilităţi de exprimare umană.
                Educaţia a devenit un sistem de manipulare a minţii, de eliminare a creativităţii pentru că lucrează numai cu valorile cunoscute şi cu puterea reproductivă a minţii.
                Despre cultură şi artă ce putem spune decât că aproape că nu mai contează. Cui îi mai pasă de instruire, cultură şi nivel moral în această lume strâmbă? Întrebare fără răspuns, sau cu răspuns cunoscut.
                Ce se poate spune despre o lume care se prăbuşeşte, decât că are nevoie de una nouă. 
                Cine o poate construi - ne putem întreba. Tot noi, cei care am lăsat-o să se prăbuşească pe aceasta.
Şi cu ce să începem oare? Să începem cu noi. Să începem să spunem adevărul, să-l şi exprimăm prin trăire dar mai ales să căutăm valorile spirituale ale umanităţii. 
                 Nimeni nu poate face faţă adevărurilor spirituale dacă nu crede în ele. Minciuna conduce lumea, adevărul este pus în umbră iar fără adevăr nu putem deveni liberi.
                 Substanţa esenţială a unei lumi nu se poate exprima fără detronarea miniunii. Lumea întreagă aşteaptă o schimbare deşi puţini sunt cei care au glasul adevărului şi sunt cuplaţi la înaltele valori spirituale.
                Ce trebuie să facem? Cum să acţionăm? Cine să ne sprijine? Care este calea? Unde sunt luptătorii? Destul de multe întrebări, cu acelaţi răspuns: să devenim autentici, să fim noi înşine, să avem încredere în noi, în puterea adevărului care nu poate fi ascuns.
                Trezirea spirituală a început demult. Schimbarea spirituală se petrece în sufletele şi minţile multor oameni. Din păcate masa critică este încă mică dar schimbarea a început. Demascarea minciunii şi a mincinoşilor se face în fiecare zi pe foarte multe căi. Din păcate lumina nu a înghiţit întunericul şi nici adevărul nu a îngenunchiat minciuna. dar momentul victoriei nu este departe.
                Divinitatea este cea care intervine pentru această mare schimbare. Cine o face şi prin ce mijloace -este o întrebare interesantă.
               Condiţia omului spiritual căutător de lumină se schimbă continuu. El este omul viitorului, cel ce are putere morală spirituală şi intelectuală, cel ce poate face distincţie între adevăr şi minciună, cel ce nu se lasă îngenunchiat pentru că nu are nici o teamă. Pentru el, valoarea este doar adevărul, puterea este doar lumina şi condiţia exprimării lui lăuntrice este în continuă creştere.
                Lumea aceasta are nevoie de valorile ei autentice şi are nevoie de susţinere prin adevăr şi lumină. Dumnezeu este cel care face miracole în sufletele celor care-L caută. Tot EL este Cel ce intervine pentru marea schimbare.
                Sfârşitul lumii acesteia este aproape. Noi oamenii am distrus mult prea mult valorile creaţiei pentru a mai avea cum să le salvăm continuînd în acelaşi fel. Trebuie cu certitudine să schimbăm multe în comportamentul nostru pentru a ne fi de folos nouă şi lumii ăn care trăim.
                Schimbarea aceasta este o temă amplă pe care o vom aborda în alt editorial. Aici vreau doar să trag un semnal de alarmă.
               Anul 2012 nu este anul final al lumii în general ci cel din care putem începe să vedem altfel viaţa.
Creatorul ne dă şansele pe care le aşteptăm dar şansele pot trece pe lângă noi dacă nu le folosim. Puterea înţelegerii o au mulţi, a acţiunii puţini, a schimbării personale şi mai puţini. Alegerea ne aparţine.
               Avem libertatea de a alege calea. Suntem responsabili pentru tot ceea ce gândim, simţim, facem şi dorim lumii şi fiinţei noastre. Îndemn aici omul la viaţă, la bucurie, la pace, la iubire dar mai ales la exprimarea adevărului.
               Adevărul ne va da putere şi ne va reda libertatea şi bucuria vieţii. Doar adevărul poate face lumină în mintea şi în sufletul nostru. Dacă suntem pregătiţi să recunoaştem adevărul de minciună şi putem să-l şi promovăm prin propria noastră viaţă atunci înseamnă că suntem de folos lumii în care trăim şi nouă înşine.
               Cum facem paşii către adevărurile ascunse în noi - este o temă amplă dar găsirea lor este şansa învierii sufletului nostru şi a bucuriei autentice de a trăi. Viaţa este un mare dar care trebuie preţuit şi folosit numai pentru binele personal şi general.
               Fiecare dintre noi reprezină o cărămidă a acestei lumi. Să alegem să fim o cărămidă la temelia noii lumi pe care să o şi construim în noi. Alegerea ne aparţine, ea este ceea ce poate face diferenţa între oameni.
Încă putem alege dar e posibil ca pentru unii să fie prea târziu.
Schimbarea mentalităţii este un lucru care se realizează greu dar este singura cale de modificare a viziunii asupra vieţii ţi a potenţialului uman.
               Vă invit la reflecţie şi la acţiune. Eu am ales această cale a exprimării dintre multe altele care ne stau la dispoziţie. Aici veţi găsi mereu postări care vă vor fi de folos pentru aflarea adevărului despre lume, despre viaţă, despre puterea creaţiei.
               Eu am avut în viaţă o singură direcţie: să nu mint lumea ţi nici pe mine şi mi-am urmat calea. La un moment dat Dumnezeu m-a trezit şi mi-a orientat paşii, mi-a inspirat mintea şi mi-a curăţit sufletul. Cred că la fel face cu toţi dar nu toţi îi urmează îndemnul pentru că sunt prea angrenaţi în alte preocupări.
              Alegeţi să-L ascultaţi şi să-L şi urmaţi? Altă cale de salvare nu există. Naşterea din nou, renaşterea este singura cale corectă pentru noi, pentru lume, pentru viaţă.
              Alegeţi viaţa, adevărul şi lumina!


Felicia Munteanu