luni, 18 aprilie 2011

CLIP Încorporarea unui spirit intr-un medium vorbitor


Încorporarea unui spirit intr-un medium vorbitor

Divaldo Franco este un vestit medium contemporan, filantrop, ilustru conferenţiar şi pedagog spiritist, foarte respectat în ţară şi peste hotarele Braziliei. Modul în care el redă mesajele spiritiste a fost denumit “psihofonie” în limba portugheză, adică vorbire mediumnică (prin analogie cu scrierea mediumnică, care se numeşte şi “psihografie”). În clasificarea spiritistă, acesta este un “medium vorbitor”. Divaldo manifestă, încă din tinereţe, şi alte calităţi mediumnice.

Cel de-al treilea Congres Spiritist Brazilian a avut loc între 18 şi 20 aprilie 2010, omagiind centenarul naşterii celebrului “medium scriitor” Chico Xavier. În acest videoclip observăm cu surprindere cum, în timpul unui discurs ţinut de Divaldo Franco despre cel sărbătorit, un spirit se încorporează, pe neaşteptate, în corpul oratorului. Dintr-o dată, mediumul Divaldo îşi schimbă tonul, mimica, chiar şi mesajul, iar în final spiritul se autentifică ca fiind cel al marelui precursor spiritist Bezerra de Menezes, faimos în secolul 19 prin discursurile sale sensibile şi pline de patos.

Bezerra de Menezes a fost un medic, politician şi mare orator care a trăit în a doua parte a secolului 19. Era supranumit “medicul săracilor” şi considerat a fi un fel de Allan Kardec al Braziliei, datorită importanţei muncii sale de a răspândi învăţăturile spiritiste în marea ţară sud-americană.


"Mesaj spiritist psihofonic la al 3-lea Congres al Spiritiştilor din Brazilia, 18 aprilie 2010" - Subtitrare în limba română

Durata totală: 6 min







Niciun comentariu: