miercuri, 11 mai 2011

Cum declari banii castigati cu Google Adsense

Cum declari banii castigati cu Google Adsense
10 May 2011 Nu sunt comentarii Articol scris de Luca Dezmir
WP Greet Box icon
X
Iti multumesc pentru vizita! Daca ai ajuns pentru prima data pe Milionarul Mioritic iti recomand sa descarci gratuit cartea electronica Controleaza banii...sau ei te vor controla pe tine, care iti spune ce sa faci pentru a-ti imbunatati relatia ta cu banii.
Powered by WP Greet Box WordPress Plugin

O parte din bloggeri au pe site-urile lor reclame AdSense de la Google. Ei castiga ceva bani din aceste reclame si primesc, de obicei, un cec pe care il incaseaza la banca.


Conform legislatiei in vigoare, castigurile trebuie declarate. Nu conteaza “ca nu te intreaba nimeni de ele”, cum spunea un blogger. E important sa intelegi ca orice tranzactie de incasare a banilor, prin banca (deci si cecul de la Adsense) sau alta incasare, prin metode electronice, are o urma, adica apare in inregistrari. Aceste inregistrari pot fi accesate de Fiscul roman si, daca te prinde, esti pasibil cu amenda sau inchisoare, in functie de valoarea prejudiciului. Cine nu ma crede sa consulte Codul Fiscal.
Cum se declara- formularul 201

Castigurile din Adsense se incadreaza la sectiunea “castiguri din strainatate” si se declara prin completarea si depunerea formularului 201 (varianta pentru anul 2011). Acesta poate fi descarcat de aici.
Model de completare pentru Adsense


De la an la an, formularele Fiscului se schimba. E o chestie tipic balcanica. Totusi, sunt cateva elemente de completare care raman identice:



-se completeaza anul declaratiei. ATENTIE! Declaratia se depune pana la 15 mai anul curent (intre 1 ianuarie si 15 mai exceptand zilele nelucratoare) pentru anul trecut!. De exemplu, daca esti in mai 2011, anul completat este 2010, iar veniturile se declara pe anul trecut, adica se declara veniturile realizate in anul trecut (2010).



-se completeaza datele de identificare ale persoanei care declara veniturile (contribuabil), adica tu! (vezi imaginea de mai jos)

-la surse de venit, se declara “venituri comerciale”, insemnand cu X casuta respectiva (incercuita cu oval). De asemenea, in casuta “statul in care s-a realizat venitul” treci IRLANDA, deoarece acolo are sediul subsidiarul Google care se ocupa cu reclamele pentru tarile lumii (in afara de SUA)

-se completeaza data inceperii si terminarii activitatii, completand ANUL TRECUT de la 1 ianuarie la 31 decembrie



-iti calculezi veniturile: pentru aceasta, accesezi contul de Adsense si listezi veniturile pentru anul trecut. Faci o captura de ecran, cu un program de genul Irfan View. Printezi captura pe hartie, pentru ca ea trebuie atasata la declaratie. Calzulezi suma totala.

Atentie! Suma trebuie declarata in lei. Pentru aceasta se inmulteste suma cu cursul mediu anual al BNR, pentru valuta respectiva. Daca primesti euro, inmultesti cu cursul mediu anual al euro, daca e vorba de dolari SUA, cu cursul mediu anual SUA.

Cursul mediu anual pentru anul trecut se ia din site-ul BNR, de aici.



-scrii suma la “venituri”, in dreptul liniei scrii “reclama Google Adsense” (ovalul din stanga) apoi in cifre, suma IN LEI calculata anterior (ovalul din dreapta)

-semnezi la “semnatura contribuabil”


sursa
http://milionarulmioritic.com/2011/05/10/cum-declari-banii-castigati-cu-google-adsense/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+milionarulmioritic+%28Milionarul+Mioritic%29
Asta e tot!

Niciun comentariu: