joi, 19 mai 2011

Scurte comentarii de la Neale Donald Walsch



In urma cu doua saptamani, v-am cerut propuneri pentru subiectele pe care sa le abordez aici… si, dupa cum v-am spus saptamana trecuta, am primit o multime de sugestii… multe dintre ele referindu-se la Legea Atractiei.
Drept urmare, am inceput, inca de saptamana trecuta, o serie de articole, primul vizand aceasta problematica a atractiei, in contextul cartii mele Conversatii cu Dumnezeu (CCD)[publicate de Editura For You[. Revin la remarcabila carte din ciclul CCD – Mai Fericit decat Dumnezeu. [in curs de publicare la Editura For You]
Astazi, ne vom ocupa de alegerea Constienta, versus alegerea Inconstienta.
Un aspect pe care nimeni nu mi l-a relevat in legatura cu aceasta Lege a Atractiei este faptul ca, intrucat sistemul nu se inchide niciodata – fiindca puterea pe care Dumnezeu ne-a daruit-o este intotdeauna pe butonul PORNIT – uneori, ni se pare ca Procesul Creatiei Personale nu functioneaza. De fapt, Creatia Personala functioneaza intotdeauna.

Unii oameni au incercat sa aplice Procesul Creatiei Personale si au ajuns la concluzia ca este ineficient. Creatia Personala nu este niciodata ineficienta, chiar daca nu produce intotdeauna rezultatele dorite. Ea are o mare precizie, fiindca este foarte eficienta, chiar cand manifesta ceea ce nu va doriti.

Vedeti voi, Energia Atractiei nu raspunde numai la ceea ce ne dorim, dar si la ceea ce ne produce frica. Nu doar ceea ce vrem sa atragem, dar si lucrurile de care vrem sa scapam. Nu doar ceea ce alegem in mod constient, ci si alegerile noastre subconstiente.
Sa alegi din ceea ce prietenul meu, Deepak Chopra, numeste Campul Posibilitatilor Infinite este o operatiune delicata. Depinde de obiectul concentrarii noastre, fie ca vrem, fie ca nu vrem, indiferent daca suntem sau nu constienti de alegerile noastre.
De exemplu, daca mintea voastra se concentreaza asupra dublarii veniturilor in anul viitor, dar aveti un gand ulterior (chiar daca nu il constientizati). In urmatoarea ora sau zi, va fi aproape imposibil sa realizati aceasta dorinta; daca va veti spune: Ei hai, fii practic! Fixeaza-ti cel putin un scop pe care sa-l poti atinge … apoi, ti-ai selectat ultima idee, chiar daca, initial, ti-ai dorit-o sau nu, fiindca butonul tau este intotdeauna pe DESCHIS. Creatia Personala lucreaza non stop.
Ea nu numai ca lucreaza cu cele mai recente ganduri sau idei, dar si cu cele asupra carora va concentrati cel mai frecvent si care sunt incarcate cu energie emotionala.
Acest lucru explica de ce oamenii care incearca sa aplice acest proces, pentru a obtine ceva ce isi doresc cu disperare, esueaza. Apoi, ei spun: Vedeti, chestia asta nu functioneaza!
De fapt, procesul functioneaza perfect.

Dorinta indeparteaza lucrurile de voi

Un alt exemplu este faptul ca, daca va doriti ceva cu disperare si afirmati intr-una: Vreau asta! – voi ii spuneti Universului ca acel ceva va lipseste, in momentul respectiv.
Cat timp veti mentine un asemenea gand, nu veti putea obtine ceea ce va doriti, fiindca nu este posibil sa primiti ceea ce confirmati ca nu aveti.
De exemplu, afirmatia Vreau mai multi bani!, s-ar putea sa nu atraga banii la voi, ci mai degraba sa ii alunge, fiindca Universul are un singur raspuns in vocabularul sau: DA. El va asculta cu mare atentie si percepe mai ales ceea ce simtiti.

Conversatii cu Dumnezeu spune ca emotiile sunt limbajul sufletului. Daca veti spune, in mod constant: Eu vreau mai multi bani!, iar Universul va simti ceea ce simtiti voi in legatura cu aceasta afirmatie – adica, emotia lipsei – acesta va fi raspunsul Universului.

Motorul Creatiei este, de fapt, un magnet

Aici vorbim despre putere. Puterea unui magnet. Amintiti-va ca emotia este energie, iar in ceea ce priveste energia, atragem ceea ce gandim. Asadar, Universul va spune: DA! – iar voi veti continua sa vreti mai multi bani.

Daca ganditi – Eu vreau mai multa iubire in viata mea! – Universul va spune: DA! - –iar voi veti continua sa vreti mai multa iubire in viata voastra.

In aplicarea Legii Atractiei, cuvantul EU este cheia de pornire a Creatiei. Ceea ce urmeaza cuvantului EU, rasuceste cheia si porneste motorul materializarii.

De aceea, atunci cand Creatia Personala pare sa nu functioneze, cauza este faptul ca Energia Atractiei v-a adus ceea ce, in mod neconstientizat, ati ales – deci, altceva decat ati gandit ca alegeti.

Daca puterea pe care ne-a daruit-o Dumnezeu nu ar fi fost in permanenta pe butonul PORNIT, daca procesul nu ar functiona incontinuu, ati putea avea un singur gand pozitiv despre ceva anume, iar rezultatul ar fi materializarea certa a dorintei respective, in realitatea voastra. Insa procesul functioneaza fara oprire – nu doar din cand in cand – si se hraneste cu ceea ce simtiti voi mai profund, in mod constant. Asadar, un singur gand pozitiv, intr-un vartej de idei si proiectii nu prea pozitive, in mod cert nu va produce rezultatul dorit.  

Secretul este sa ramaneti pozitivi, intr-o mare de negativitate. Secretul este sa stiti ca procesul functioneaza, chiar daca pare ca nu o face. As vrea sa va ofer un instrument, care sa va ajute sa puteti face acest lucru. Este o tehnica incredibila, care functioneaza de fiecare data. Si de aici vom incepe discutia noastra, saptamana viitoare.

. In ultimele mele comentarii, v-am promis un instrument cu care sa puteti beneficia de Legea Atractiei. Este o tehnica incredibila, care functioneaza fara gres. 
Miracolul care va va schimba viata
A ramane pozitiv, atunci cand esti inconjurat – sau chiar cand esti cufundat cu totul – de ceea ce se numeste negativitate, este mai usor decat credeti. Iata secretul. Iata instrumentul, acea tehnica incredibila…
Puneti capat imediat tendintei de a judeca.
Nu judecati dupa aparente.
Atunci cand incetati sa mai emiteti judecati asupra altora, veti pune capat unui intreg mod de viata. Si nu e ceva de neglijat. Aceasta este o schimbare majora in atitudinea si comportamentul vostru in viata. Acesta este un miracol.
Dar cum se realizeaza acest miracol? Iata intrebarea la care toti vor sa primeasca raspuns. Atunci, va rog sa acordati o foarte mare atentie cuvintelor pe care le voi rosti acum…
Modalitatea de a iesi din tendinta de a-i judeca pe toti si pe toate este sa treceti in starea de recunostinta.
Acesta este un corolar atat de important, incat ar trebui scris, printat si plastifiat, iar apoi pus peste tot, in casa voastra si oriunde mergeti: pe oglinda din baie, pe usa frigiderului, pe oglinda retrovizoare a masinii, deasupra calculatorului; ati putea chiar sa vi-l tatuati pe incheietura mainii stangi – sau macar sa il gravati pe o bratara pe care o purtati acolo:
MODALITATEA DE A NU MAI EMITE JUDECATI ESTE INTRAREA IN STAREA DE RECUNOSTINTA
Ceea ce inseamna sa fiti recunoscatori, indiferent de rezultat. Oricare ar fi rezultatul.
Adica, sa spuneti: Iti multumesc, Doamne!, chiar si pentru lucruri sau situatii pe care stiti sigur ca nu vi le-ati dorit in mod constient si pe care, in mod cert, nu vi le doriti.
Cineva spunea, odata: Fericirea nu inseamna sa obtii ceea ce-ti doresti, ci sa-ti doresti ceea ce ai. Acel cineva avea mare dreptate.
Recunostinta este leacul miraculos pentru orice moment de cumpana. Este cea mai rapida cale de a risipi orice urma de teama, de a vindeca dezamagirile, de a inlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la a fi blocat intr-o fundatura, la a fi Pe Cale, la a evolua. Este energia care ne conecteaza cu Dumnezeu.
Incercati!.
Prima oara cand va veti confrunta cu un rezultat sau cu o experienta nedorita, opriti-va. Opriti-va exact in mijlocul a ceea ce se intampla. Nu faceti nimic altceva, decat sa va …opriti. 
Inchideti ochii, pentru o clipa si spuneti-va in minte: Iti multumesc, Doamne!
Inspirati si expirati profund, apoi spuneti inca o data: Iti multumesc, Doamne! Iti multumesc pentru acest dar si pentru comoara pe care el o poarta pentru mine!
Fiti siguri ca, oricare ar fi darul, el poarta o comoara, chiar daca nu o puteti recunoaste in acel moment. Viata va va dovedi acest lucru, daca-i veti da o sansa.
GPS-ul creierului
Atunci cand recunostinta inlocuieste tendinta de a-i judeca pe altii, pacea va cuprinde intregul corp, blandetea va imbratiseaza sufletul, iar intelepciunea va umple mintea. Lasati recunostinta sa inlocuiasca tendinta de a judeca totul si atunci, intreaga experienta a vietii voastre o va lua pe calea cea buna, in mai putin de cinci secunde.
In cinci secunde.
Fiindca atitudinea este totul. Atitudinea va corecteaza viata, atunci cand v-ati abatut de la Calea cea buna. Atitudinea este asemenea unei Harti a Mintii. Este ca un Satelit de Pozitionare Globala (GPS) al creierului.
O atitudine negativa va va duce in jos, pe calea nefericirii. Acest lucru nu poate fi evitat. El se va intampla in mod cert, si nu conteaza care este problema. O atitudine pozitiva va va readuce pe Calea pacii interioare si a fericirii. Si repet, aceasta situatie nu poate fi evitata. Se va intampla cu certitudine, indiferent care este problema.
Si totusi, cum poate cineva sa intre in starea de recunostinta, cand circumstantele in care se afla sunt absolut mizerabile, dezolante – sau chiar inspaimantatoare?
Stiind ca fiecare moment al vietii reprezinta o sansa unica de a recunoaste, exprima si manifesta experienta Divinitatii noastre launtrice. Acest lucru nu este foarte clar, atunci cand anunti, pur si simplu, ca exista ceva numit Energia Atractiei. El trebuie mai degraba explicat, nu revelat. Voi face acest lucru, in urmatorul meu Comentariu, aici,… daca voi primi de la cititori peste 50 de interventii, la rubrica de Comentarii.
Dati-mi voie sa va spun de ce aplic acest criteriu. Eu nu vreau sa profit de timpul vostru, cata vreme nu simt ca sunt cititori care primesc darul acestor informatii si beneficiaza de el. Este corect? Are sens? Asadar, dati-mi posibilitatea sa aflu ce credeti despre ceea ce ati citit pana acum. Si daca exista un interes real, vom aprofunda subiectul.

Niciun comentariu: